Mediataitoviikko 2019

Mediataitoviikko 4.–10.2.2019

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI ja siinä on mukana noin 50 kumppaniorganisaatiota koulutuksen, lapsi- ja nuorisotyön, mediakulttuurin, viestinnän sekä it-alan tahoilta.

Me olemme mukana Mediataitoviikolla, koska haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mediakasvatusta ja herättää keskustelua uutismedian roolista, vastuullisesta tiedosta ja uutisten synnystä. Uutismedia on paljon muutakin kuin painettuja lehtiä: digitaalisia sisältöjä, kuvia ja videoita, teknologiaa ja uusia ilmaisukeinoja. Mediataitoviikolla kannustamme lapsia ja nuoria sekä heidän kanssaan työskenteleviä tutustumaan erityisesti digitaalisen median mahdollisuuksiin.

Tule mukaan Mediataitoviikolle kanssamme seuraavilla tavoilla:

Digilehti luokkaan

Tutustu luokan kanssa median moniin muotoihin ja tilaa maksutta tunnukset digitaalisiin sisältöihin. Tunnuksilla saa käyttöönsä valitun median kaikki sisällöt verkossa sekä uutissovelluksen, joka toimii mobiililaitteella. Verkosta ja sovelluksesta löytyy myös päivän lehti digitaalisena näköislehtenä.

Tilaa Mediataitoviikon tunnukset digilehteen

 

Koulumaailman tehtäväpaketti median tutkimiseen

Koulumaailman tehtäväpaketti johdattaa alakoululaiset median maailmaan. Tehtävissä käydään läpi muun muassa sanomalehden syntyä, uutisen ja mainoksen eroja ja mediatalon erilaisia töitä.

Tehtäväpakettia voi käyttää sekä painetun lehden että digilehden kanssa. Paketin voi jakaa tulostettuna luokalle tai käydä tehtäviä läpi yhdessä vaikkapa isolta näytöltä. Tehtäviä voi tehdä yksin, parin kanssa tai isommassa ryhmässä. Mukana on myös kotona pohdittavia kysymyksiä.

Lataa Koulumaailman tehtäväpaketti tästä

 

Lisätietoja valtakunnallisesta Mediataitoviikosta

Opettaja, kasvattaja, koululaisen vanhempi: lähde mukaan teemaviikoille medikasvatuksen maailmaan!