Mediavisa 2020: Ilmoita luokkasi mukaan!

Satakunnan Kansa haluaa osallistua lasten ja nuorten mediakasvatukseen yhteistyössä koulujen kanssa. Päästäksemme mukaan nuorten arkipäivään, lanseerasimme viime vuonna yläkouluikäisille Mediavisa-kilpailun, jossa oppilaat seuraavat Satakunnan Kansan sisältöjä ja osallistuvat Mediavisa 2020 -verkkokilpailuun kolmihenkisin joukkuein.

Mediavisan kysymykset perustuvat Satakunnan Kansan paperi/näköislehdessä ja verkkopalvelussa satakunnankansa.fi julkaistuun sisältöön. Mukaan ilmoittautuneet oppilaat voivat seurata sisältöjä joko kirjautumalla sisään satakunnankansa.fi verkkopalveluun, tai lataamalla älylaitteelleen Satakunnan Kansan maksuttoman uutissovelluksen laitteensa sovelluskaupasta. Oppilaiden käytössä on verkkopalvelun satakunnankansa.fi sisältö sekä näköislehdet. Mediavisan alkukilpailun kysymykset ajoittuvat seurantajaksolle 13.-18.1.2020. Loppukilpailun uutisseurantajakso on 27.1.-1.2.2020.

Alkukilpailu järjestetään keskiviikkona 22.1.2020 kello 13.00-13.45 osoitteessa satakunnankansa.fi/mediavisa. Kilpailulinkki on avoinna vain edellä mainitun ajan.

Mediavisaan osallistumiseen tarvitaan joko tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä toimiva internetyhteys. Oppilaat osallistuvat kilpailuun koulun koneilla tai omilla laitteillaan opettajan valvonnassa kolmihenkisin joukkuein. Visassa mitataan paitsi vastauksen oikeellisuutta, myös vastausnopeutta.

Neljä parasta joukkuetta pääsee Sanomalehtiviikolla, torstaina 6.2.2020 kello 9.30, Satakunnan Kansan tiloissa järjestettävään finaaliin. Loppukilpailujoukkueet saavat rahapalkinnot, jotka maksetaan luokan luokkaretkirahastoon. Voittajille on luvassa 300 €, toiseksi tulleille 200 €, kolmannelle 100 € ja neljännelle 50 €. Loppukilpailun jälkeen osallistujille tarjotaan aamiaisbrunssi.
Loppukilpailuun voi osallistua myös Kankaanpään Seudun toimituksessa Kankaanpäässä tai Sydän-Satakunnan toimituksessa Kokemäellä.

2019 Mediavisan voitti Länsi-Porin koulun 9C-luokan joukkue Eeli Lähteenmäki, Senni Mattila ja Janette Rinne. Muut finalistijoukkueet olivat Länsi-Porin koulun 8D, Meri-Porin yhtenäiskoulun 9A ja Porin Lyseon koulun 9F.

Ilmoita ryhmäsi mukaan Mediavisa 2020 -kilpailuun viimeistään perjantaina 17.1.2020 tästä linkistä: https://www.lyyti.in/mediavisa_2020

Lisätiedot Mediavisasta: iiris.jokinen@satakunnankansa.fi tai soittamalla numeroon 040 729 2015.