Sanomalehtiviikko 3.-7.2.2020

Sanomalehtiviikkoa vietetään 3.–7.2.2020. Teemana on ilmastonmuutos.

Sanomalehtiviikko on uutismedioiden ja koulujen tärkein yhteiskampanja – ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa. Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Sanomalehtiviikolla on nyt keskiössä ilmastonmuutos. Teemaviikolla pureudutaan ilmastonmuutosuutisointiin, avataan median roolia luotettavan ilmastotiedon välittäjänä ja kuullaan lasten ja nuorten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta. Viikon slogan on ”Kyky muuttaa maailmaa ei kysy ikää”.

Alma Median uutismediat ovat näkyvästi mukana Sanomalehtiviikolla. Toimitamme opetuslehtiä ja digitunnuksia kouluille, tarjoamme tehtäväpaketteja luokassa hyödynnettäväksi sekä järjestämme mm. koululaisvierailuja. Lue lisää alta!

 

Tilaa Sanomalehtiviikon lehtiä luokkaan

Tutustu Sanomalehtiviikolla luokan kanssa median sisältöihin ja tilaa lehtiä maksutta opetuskäyttöön. Uutismediasta riippuen voit valita joko painetun lehden, tunnukset median digisisältöihin tai molemmat.

Painettujen lehtien toimitusten sujuvoittamiseksi on suositeltavaa, että kaikki samalle koululle tulevat lehdet tilataan yhdellä lomakkeella. Toimitamme lehtiä vain lehtien levikkialueille. Tilausaika päättyy 22.1.2020. Tämän jälkeen emme voi enää vastaanottaa lehtitilauksia. Digitunnukset ovat voimassa koko Sanomalehtiviikon ajan.

Tilaa Sanomalehtiviikon lehdet tai tunnukset digisisältöihin.

 

Ilmoittaudu vierailulle toimitukseen

Järjestämme Sanomalehtiviikolla vierailuja lehtien toimituksiin lähialueen koulujen oppilaille. Ilmoita luokkasi mukaan hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajallinen määrä. Ilmoittautuminen päättyy 22.1.2020.

Vierailu Aamulehdessä

Koululaisvierailuja Aamulehden toimitukseen järjestetään

tiistaina 4.2. klo 9.00 alakoululaisille

tiistaina 4.2. klo 13.00 yläkoululaisille

torstaina 6.2. klo 9.00 alakoululaisille

torstaina 6.2. klo 13.00 yläkoululaisille

Vierailu kestää noin tunnin ja sisältää lyhyen esittelyn sekä kierroksen toimituksessa. Aamulehden toimittaja on paikalla kertomassa työstään ja oppilaat voivat esittää hänelle kysymyksiä. Vierailun sisältö on erilainen alakoululaisille ja yläkoululaisille. Yhdelle vierailulle mahtuu 90 oppilasta. Vierailu pidetään Aamulehden tiloissa Siperiassa (Itäinenkatu 11, Tampere).

Ilmoittaudu vierailulle Aamulehteen 22.1.2020 mennessä.

Vierailu Satakunnan Kansassa

Koululaisvierailuja Satakunnan Kansaan järjestetään

maanantaina 3.2. klo 9, 10.30 ja 13

tiistaina 4.2. klo 9, 10.30 ja 13

perjantaina 7.2. klo 9, 10.30 ja 13

Vierailu kestää noin tunnin ja sisältää lyhyen esittelyn ja kierroksen toimituksessa. Satakunnan Kansan toimittaja on paikalla kertomassa työstään ja oppilaat voivat esittää hänelle kysymyksiä.

Ilmoittaudu vierailulle Satakunnan Kansaan 22 1.2020 mennessä.

 

Koulumaailman tehtäväpaketti median tutkimiseen

Koulumaailman tehtäväpaketti johdattaa alakoululaiset median maailmaan. Tehtävissä käydään läpi muun muassa sanomalehden syntyä, uutisen ja mainoksen eroja ja mediatalon erilaisia töitä.

Tehtäväpakettia voi käyttää sekä painetun lehden että digilehden kanssa. Paketin voi jakaa tulostettuna luokalle tai käydä tehtäviä läpi yhdessä vaikkapa isolta näytöltä. Tehtäviä voi tehdä yksin, parin kanssa tai isommassa ryhmässä. Mukana on myös kotona pohdittavia kysymyksiä.

Lataa Koulumaailman tehtäväpaketti tästä

Tee oma lehti

Blanco-lehti on 12-sivuinen tabloid-kokoinen sanomalehti, jonka sivut ovat tyhjät. Se on tarkoitettu koululaisten omien lehtien pohjaksi. Aamulehti lähettää lehdet kuluitta Pirkanmaan alueen kouluihin ja Satakunnan Kansa omalle levikkialueelleen. Voit tilata max. 30 lehteä. Tilausten käsittelyaika on 2-3 työpäivää. Toimituksessa voi mennä 1-2 viikkoa kuljetusaikataulusta riippuen.

Tilaa Aamulehden blancolehdet

Tilaa Satakunnan Kansan blancolehdet

 

Lisätietoja valtakunnallisesta Sanomalehtiviikosta