Lähetä oppilaiden mielipidekirjoituksia Aamulehteen

Kirjoita luokkasi kanssa mielipiteitä Aamulehteen

Aamulehti julkaisee Sanomalehtiviikolla 3.2.-7.2. ensisijaisesti koululaisten mielipiteitä niin verkossa kuin painetussa lehdessä. Osallistu luokkasi kanssa teemaviikkoon ja pyydä oppilaita kirjoittamaan mielipidekirjoituksia.

Tänä vuonna Sanomalehtiviikon teemana on ilmastonmuutos. Kirjoitukset voivat käsitellä sitä, mutta aihe on vapaa. Mikä koululaisia mietityttää, kismittää, kummastuttaa tai ihastuttaa? Aiheen ei tarvitse olla iso tai vakava. Riittää, että oppilas kirjoittaa oman mielipiteensä ajankohtaisesta tai muuten kiinnostavasta asiasta.

Lähetä oppilaiden mielipidekirjoitukset sähköpostilla osoitteeseen al.mielipiteet@aamulehti.fi viimeistään 3.2. Kirjoita sähköpostiviestin otsikkokenttään ”Sanomalehtiviikko”. Kirjoituksen lopussa tulee olla kirjoittajan nimi, koulun nimi ja ikä tai luokka. Julkaisemme kirjoitukset nimimerkillä vain poikkeustapauksissa. Sanomalehtiviikolla julkaistuista mielipiteistä lähetämme kirjoittajalle palkkioksi elokuvalipun. Sen vuoksi liitä viestiin myös koulun yhteystiedot.

Pyydä oppilaita kirjoittamaan napakasti, enintään 2000 merkkiä. Aamulehti valitsee julkaistavat kirjoitukset ja tarvittaessa muokkaa ja lyhentää niitä.

Opettaja, varmistathan, että oppilailla on huoltajan lupa mielipiteen julkaisemiseen Aamulehdessä.

 

Lisätietoja antaa tarvittaessa kouluvastaava Hanna Haukijärvi puhelimitse 050 574 8352 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@aamulehti.fi.

 

Sanomalehtien liiton sivulta löytyy vinkkejä mielipidekirjoittamiseen. Opas on tarkoitettu pääasiassa lukioiden ja toisen asteen opettajille.