Teemaviikot

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019

Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkeä yhteiskampanja  ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.  Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Viikkoa on vietetty vuodesta 1995 lähtien.

Aamulehti, Satakunnan Kansa ja Alman paikallismediat ovat mukana Sanomalehtiviikolla jälleen vuonna 2019. Viikon aikana medioissamme on erityisesti lapsia ja nuoria kiinnostavia sisältöjä.

Tule mukaan Sanomalehtiviikolle kanssamme seuraavilla tavoilla:

  • Lehti luokkaan (lisätietoja tulossa)
  • Koulumaailman tehtäväpaketti median tutkimiseen (tulossa)
  • Vierailut toimituksissa (lisätietoja tulossa)

 

Mediataitoviikko 4.-10.2.2019 

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI ja siinä on mukana noin 50 kumppaniorganisaatiota koulutuksen, lapsi- ja nuorisotyön, mediakulttuurin, viestinnän sekä it-alan tahoilta.

Me olemme mukana Mediataitoviikolla, koska haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mediakasvatusta ja herättää keskustelua uutismedian roolista, vastuullisesta tiedosta ja uutisten synnystä. Uutismedia on paljon muutakin kuin painettuja lehtiä: digitaalisia sisältöjä, kuvia ja videoita, teknologiaa ja uusia ilmaisukeinoja. Mediataitoviikolla kannustamme lapsia ja nuoria sekä heidän kanssaan työskenteleviä tutustumaan erityisesti digitaalisen median mahdollisuuksiin.

Tule mukaan Mediataitoviikolle kanssamme seuraavilla tavoilla:

  • Digilehti luokkaan (lisätietoja tulossa)
  • Koulumaailman tehtäväpaketti median tutkimiseen (tulossa)