Teemaviikot

 

Sanomalehtiviikko 3.-7.2.2020

Sanomalehtiviikko on sanomalehtien ja koulujen tärkeä yhteiskampanja  ja yksi suurimmista mediakasvatustapahtumista koko Suomessa.  Sanomalehtiviikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Viikkoa on vietetty vuodesta 1995 lähtien.

Lisätietoja valtakunnallisesta Sanomalehtiviikosta

 

Mediataitoviikko 10.–16.2.2020

Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata aina helmikuun toisella viikolla. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI ja siinä on mukana noin 50 kumppaniorganisaatiota koulutuksen, lapsi- ja nuorisotyön, mediakulttuurin, viestinnän sekä it-alan tahoilta.

Me olemme mukana Mediataitoviikolla, koska haluamme olla mukana tukemassa lasten ja nuorten mediakasvatusta ja herättää keskustelua uutismedian roolista, vastuullisesta tiedosta ja uutisten synnystä. Uutismedia on paljon muutakin kuin painettuja lehtiä: digitaalisia sisältöjä, kuvia ja videoita, teknologiaa ja uusia ilmaisukeinoja. Mediataitoviikolla kannustamme lapsia ja nuoria sekä heidän kanssaan työskenteleviä tutustumaan erityisesti digitaalisen median mahdollisuuksiin.

Tule mukaan Mediataitoviikolle kanssamme seuraavilla tavoilla:

Digilehti luokkaan

Tutustu luokan kanssa median moniin muotoihin ja tilaa maksutta tunnukset digitaalisiin sisältöihin. Tunnuksilla saa käyttöönsä valitun median kaikki sisällöt verkossa sekä uutissovelluksen, joka toimii mobiililaitteella. Verkosta ja sovelluksesta löytyy myös päivän lehti digitaalisena näköislehtenä.

Tilaa Mediataitoviikon tunnukset digilehteen

 

Koulumaailman tehtäväpaketti median tutkimiseen

Koulumaailman tehtäväpaketti johdattaa alakoululaiset median maailmaan. Tehtävissä käydään läpi muun muassa sanomalehden syntyä, uutisen ja mainoksen eroja ja mediatalon erilaisia töitä.

Tehtäväpakettia voi käyttää sekä painetun lehden että digilehden kanssa. Paketin voi jakaa tulostettuna luokalle tai käydä tehtäviä läpi yhdessä vaikkapa isolta näytöltä. Tehtäviä voi tehdä yksin, parin kanssa tai isommassa ryhmässä. Mukana on myös kotona pohdittavia kysymyksiä.

Lataa Koulumaailman tehtäväpaketti tästä

Lisätietoja valtakunnallisesta Mediataitoviikosta

Tee oma lehti

Blanco-lehti on 12-sivuinen tabloid-kokoinen sanomalehti, jonka sivut ovat tyhjät. Se on tarkoitettu koululaisten omien lehtien pohjaksi. Aamulehti lähettää lehdet kuluitta Pirkanmaan alueen kouluihin, Satakunnan Kansa levikkialueelleen. Voit tilata max. 30 lehteä. Tilausten käsittelyaika on 2-3 työpäivää. Toimituksessa voi mennä 1-2 viikkoa, kuljetusaikatauluista riippuen.

Tilaa Aamulehden blancolehdet tällä lomakkeella

Tilaa Satakunnan Kansan blancolehdet tällä lomakkeella